2012. június 13.

Megszüntették a Kirakat.hu-t

Június 10-ével szüntette meg a site működését a Sanoma Media. A látogatókat az Olcsóbbat.hu-ra terelik.

Június 10-ével szüntette meg a site működését a Sanoma Media. A látogatókat az Olcsóbbat.hu-ra terelik.

Konszolidálta ár-összehasonlító portfolióját a Sanoma Media. A cég Újmédia-blogján írtak szerint június 10-ével megszüntették a Kirakat.hu működését, és a látogatókat az Olcsóbbat.hu site-ra irányítják.

"Átalakítási folyamat zajlik az ár-összehasonlító oldalaink táján. Ennek keretein belül újult meg még áprilisban az Olcsóbbat.hu adminisztrációs rendszere, illetve folyamatosan további fejlesztéseket is végzünk, így például új display megjelenési lehetőségeket is bevezettünk nemrégiben" - olvasható a bejegyzésben.

A Sanoma 2007 októberében indította el a Kirakat.hu-t, és 2009 szeptemberében vásárolta fel a már 2005 óta piacon lévő Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító oldalt. Az indoklás szerint a mostani lépés nyomán jobban tudnak fókuszálni ez utóbbira, amely "tízszer olyan látogatott, és jóval ismertebb az internetezők körében."

Nem ez az egyetlen konszolidáció mostanában a Sanománál. Május elején portálunk értesülését megerősítve Dunai András divízióvezető elmondta, hogy kiszállnak a kuponos piacból, és az Árbarátok.hu-nak csak a más felületeiken hasznosítható ajánlatait viszik tovább (pl. turizmus).