2013. december 18.

Megtévesztett a Lyoness

10 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH).

10 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH).

Valótlanul állította a Lyoness-csoport szolgáltatása népszerűsítése során, hogy a regisztrált tagok minden vásárlást követően azonnal pénzvisszafizetésben részesülnek, és ezzel megtévesztette a fogyasztókat, közölte a GVH, amely ezért 10 millió forintos bírságot osztott ki a cégnek.

2012 szeptemberében futott a Most kampány, amelyben a csatlakozás előnyeire hívták fel a figyelmet. A GVH szerint a reklámok nem utaltak arra, hogy a visszafizetésnek feltételei vannak és arra nem a vásárlással egy időben kerül sor. Abban az esetben ugyanis, ha a vásárlás nem érte el a 75 ezer forintot, kizárólag akkor történt meg a visszafizetés, ha a fogyasztó írásban felmondta a szerződést és írásban kezdeményezte a kifizetést.

A versenyhatóság súlyosító tényezőként értékelte, hogy a reklámokat országos tévében és rádióban is sugározták, így az intenzív kampánynak köszönhetően a fogyasztók széles körét érték el. Szintén súlyosító körülmény, hogy a GVH már korábban is megállapított megtévesztő magatartást a Lyonessnél.

Címkék: gvh kampány lyoness