2013. február 08.

Megtévesztő reklámokért 30 millióra bírságolták az Antenna Hungáriát

A GVH megállapítása szerint a műsorszóró tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a MinDigTV Extra-t népszerűsítő kampány során.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint a műsorszóró tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a MinDigTV Extra csomagokat népszerűsítő kommunikációs kampányaiban.

A vállalkozás a MinDigTV Extra szolgáltatási csomagokat (Alapcsomag, Családi csomag, HBO programcsomag) három kampányban népszerűsítette, többféle kommunikációs eszközt alkalmazva (például televíziós reklám, rádió reklám, saját honlap, plakát, szórólap stb.).

A GVH megállapítása szerint 2011. július 1. és december 31. között alkalmazott három reklámkampány egyes elemei megtévesztők voltak, a fogyasztók valótlan információkat kaptak az általuk fizetendő költségekről, mivel több hirdetésben nem szerepelt az a fontos információ, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg. Egyes reklámokban megjelent üzenet ezenkívül azt a benyomást kelthette a fogyasztóban, hogy a szerződéskötést követően csak a kedvezményes havidíjat kell havonta kifizetnie, emellett más fizetési kötelezettség nem terheli. Ez azonban nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is fizetni kellett, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert vagy CA modult kellett vásárolnia, amely tény szintén nem szerepelt a tájékoztatásokban - közölte a hatóság.