2011. október 10.

Megtévesztően hirdetett a Taxi Plus

Ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2 milliós büntetést varrt a taxitársaság nyakába.

Ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2 milliós büntetést varrt a taxitársaság nyakába.

2 millió forintos bírságot kapott a Taxi Plus a GVH-tól, mert megtévesztően reklámozott. A cég hirdetéseiben Budapest legolcsóbb telefonos díjszabású szolgáltatásaként hirdette magát, emellett a taxikra ragasztható fényvisszaverő matricáin a fogyasztó számára nem érzékelhető módon tüntette fel a 150 Ft/km-es viteldíj igénybevételének feltételeit, illetve  a kedvezményes viteldíj alkalmazási feltételeiről valótlan üzenetet közvetített.

A Taxi Plus 2009. november 1. és 2010. december 31. között alkalmazott kereskedelmi kommunikációiban tett vitatott piacelsőségi állítást, mivel az eljárás során nem tudta teljes körűen igazolni, hogy szolgáltatásának díja az érintett időszakban tényleg valamennyi Budapesten elérhető taxitársaság telefonos tarifájánál kedvezőbb lett volna.

A GVH jogsértőnek találta azt is, hogy a társaság a gépjárműre ragasztható fényvisszaverő matricáin a teljes vizsgált időszakban elrejtette a 150 Ft/km-es viteldíj alkalmazásának feltételeit. Holott ennek igénybevételéhez telefonos rendelés és törzsutas kártya is kellett.

A GVH megállapította emellett, hogy a Taxi Plus 2011. február 3. és március 25. között megjelent hirdetéseiben a kedvezményes viteldíj alkalmazási feltételeiről valótlan üzenetet közvetített. Ebben az időszakban ez csak törzsutas kártyával rendelkezőknek volt elérhető, míg a reklámok üzenete az volt, hogy a szolgáltatást telefonon megrendelők "akár" 150 Ft/km-es tarifával is utazhatnak.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

9 órája

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.