2011. július 07.

Megtévesztően kommunikált az Ibustar

A GVH ugyan büntetést nem szabott ki, de megállapította, hogy a reklám túl gyors fájdalomcsökkentést ígért.

A GVH ugyan büntetést nem szabott ki, de megállapította, hogy a reklám túl gyors fájdalomcsökkentést ígért.

Megtévesztő tájékoztatást közölt az Ibustar hatékonyságáról annak reklámjaiban a Berlin Chemie gyógyszercég, állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hatóság ugyan pénzbüntetést nem szabott ki, de megállapította a jogsértést.

A fájdalom- és lázcsillapító érintett kampánya 2010 májusa és novembere között futott. A betegtájékoztató szórólapokon közölt szlogen szerint az Ibustar "10 perc alatt eléri azt a vérszintet, amely a fájdalomcsillapító hatás kezdetéhez szükséges". Bár az egyes állítások magukban nem voltak jogsértőek, együtt mégis olyan benyomást keltettek, mintha a gyógyszer tíz percen belül már el is kezdené a fájdalom enyhítését, holott arról van szó mindössze, hogy ennyi időn belül kezd a tabletta orovosi értelmben hatni, azaz a hatóanyag koncentrációja elér egy bizonyos küszöbértéket.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

1 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

19 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.