2011. augusztus 26.

Megújul a Discovery

A nemzetközi arculatváltás augusztus 29-én ér el Magyarországra. Dinamikusabb, feszesebb megjelenéssel jelentkeznek.

A nemzetközi arculatváltás augusztus 29-én ér el Magyarországra. Dinamikusabb, feszesebb megjelenéssel jelentkeznek.

2011. augusztus 29-től új arculattal jelentkezik a Discovery Channel Magyarországon is. A Discovery Communications nemzetközi szinten vezetett be új márkaidentitást Life Unlimited mottóval, ez ér el hozzánk a hónap végén.

Az újrapozícionálást a portfólióba tartozó csatornák több hónapos vizsgálata előzte meg. Ennek nyomán döntöttek egy dinamikusabb, határozottabb on-air megjelenés mellett, amely az elsődleges célcsoportot alkotó 25-39 éves férfiakon túl a szélesebb, 15+ közönséghez is jobban passzol.

Az új képernyős koncepciót Stephen Royle kreatív igazgató dolgozta ki. Az arculatot energikusabb színek, feszes animációk, új vizuális elemek használata (pl. csákány), illetve az okostelefon felhasználók számára ismerős mozgó menük jellemzik.

"A célunk a Discovery márka Amerikában már bevált identitásához közelebb álló vizuális megjelenés kialakítása volt, melyhez energikusabb és karakteresebb színeket, élettel telibb ikonokat és átvezető képeket használtunk" - mondta el az arculatváltás kapcsán Stephen Royle.

Az új külsővel együtt új műsorok érkeznek a csatornára. Ilyen a Kíváncsiság, amely Morgan Freeman és más hírességek közreműködésével keresi a választ a létkérdésekre. Emellett a szeptember 11-ei terrortámadásban lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ, a Ground Zero újjáépítését mutatja be Az újjászületés: 9/11 emlékműve című minisorozat, melynek producere Steven Spielberg volt.