2014. január 16.

Megújul a Közszolgálati Testület

Február 12-ig jelentkezhetnek az NMHH-nál azok a szervezetek, amelyek tagot delegálnának a testületbe.

Február 12-ig jelentkezhetnek az NMHH-nál azok a szervezetek, amelyek tagot delegálnának a testületbe.

2014. március 30-án jár le a Közszolgálati Testület jelenlegi, 2011. március 30-án delegált tagjainak megbízatási ideje. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ezért felhívást tett közzé hat új tag jelölésére. 2014. február 12-ig jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek tagot delegálnának. A jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az egy tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy küldhet képviselőt a testületbe. Az új tagok megbízatása három évre szól majd - közölte az NMHH.

Tagot delegálhatnak a települési önkormányzatok szervezetei, a nemzetiségi országos önkormányzatok, a határon túli, száz főnél nagyobb taglétszámú magyar kulturális szervezetek, az országos családvédelmi szervezetek, a fogyatékkal élők országos érdekképviseletei, valamint országos kulturális szervezetek az irodalom, a színház, a film- az előadó-, a zene-, a tánc-, a képző- és az iparművészet területén.

A testület 14 tagból áll. A médiatörvény értelmében külön eljárás nélkül delegálhat képviselőt a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Címkék: nmhh