2011. április 01.

Megújul a Népszabadság

Áprilistól új layout-tal, rovatokkal és tartalommal kerül a standokra a Népszabadság, amely új célcsoportokat is megnyerne a változtatásokkal.

Áprilistól új layout-tal, rovatokkal és tartalommal kerül a standokra a Népszabadság, amely új célcsoportokat is megnyerne a változtatásokkal.

2011. április 2-án új layout-tal, rovatokkal és tartalommal jelenik meg a Népszabadság, amely az eddigi olvasótábor mellett új célcsoportot is meg akar nyerni az "Érti a lényeget? – Mérlegeljen!" kampányszlogennel.

Változik a Népszabadság logója, de az oldalak is dinamikusabb tördeléssel jelennek meg. A tartalmi változásokat új rovatok tesatesítik meg, ilyen az elmúlt 24 óra eseményeit végigkövető hírcsokor, illetve a tényfeltáró újságírást, háttér-információkat közlő rovat.

A megújulást piackutatás előzte meg, ennek során kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerekkel választotta ki a lap azokat az új formai és tartalmi elemeket, amelyek a a kiadó meglátása szerint a leginkább megfelelnek az olvasói igényeknek.

A kutratások azt mutatták, hogy a korábbi értékek megőrzése mellett dinamikusabb és átláthatóbb formát kell találni a tartalmaknak. Prioritás a meglévő olvasók megtartásán túl az új célcsoportok megszólítása is, ehhez a "gondolkodó, olvasó embernek szóló lap" pozicionálást kívánják felhasználni.

A kampányt az Allison Reklámügynökség dolgozta ki. A megújuláshoz kapcsolódó kommunikációs aktivitás 2011 áprilisától 200 milliós médiaértékkel sajtóban, közterületen, online felületeken, rádióban és televízióban fog futni.

Címkék: népszabadság

Cseppben az élet

4 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.