2013. április 26.

Megújul a Universal Channel

Az UNI Európa-szerte ismert zászlóshajója, a Universal Channel teljes megújulását jelentette be. Arculatot és szlogent is cserélnek májusban.

A Universal Networks International (UNI) Európa-szerte ismert zászlóshajója, a Universal Channel teljes megújulását jelentette be. Arculatot, szlogent is cserélnek májusban. Középpontban a karakterközpontú történetek állnak majd.

A teljes körű felfrissülésnek május 5-én, vasárnap lesz először a nézők számára is látványos jele, ami után 2013 hátralévő részében világszerte bemutatkozik az új arculat.

„Különleges irányvonalunk elsődleges mozgatórugója az volt, hogy úgy hisszük, a megismételhetetlen személyiséggel felruházott főhősök jelentik azt az erőt, ami újra és újra leülteti a nézőket kedvenc sorozatuk elé,” – mondta Lee Raftery, az NBCUniversal International Television marketing-igazgatója. - „Új logójával, arculatával és Karakterek 100%-on jelmondatával a Universal Channel igazi kötődést tud létrehozni nézőivel, nem csak fejben, de lélekben is. Lakóhelytől és kortól függetlenül érhetjük el így azt, hogy a maximumot hozzuk ki ebből a világszerte ismert szórakoztató brandből."

A Universal Channel a Universal Networks International központi csatornamárkája, amit 103 országban, 16 nyelven kísérhetnek figyelemmel a nézők. A csatorna frissen bemutatkozó irányvonala – mint a karakter-központú szórakozás otthona – többek közt Ázsiában, Afrikában, Közép,- és Kelet-Európában, Oroszországban, Dél-Amerikában, Brazíliában, Nagy-Britanniában és Ausztráliában indul hódító körútjára az elkövetkezendő hónapokban.

„A megújuló Universal Channel a csatornába vetett hitünk és a többek közt Magyarországon is tapasztalható nézettségi eredmények hozománya” – mondta Tariq Syed, a Universal Networks International kelet-európai régiójának igazgatója. - „A csatorna ezzel a tévés evolúció magasabb lépcsőfokára lép, és amellett, hogy megerősíti a szórakoztató cég kínálatát az Észlelés (Perception) című új sorozattal, friss mottójával megkülönböztethetően elkülönül konkurenciáitól” – tette hozzá a szakember.

Az arculatváltás napján indítja útjára a Universal Channel az Eric McCormack és Rachel Leigh Cook főszereplésével készült Észlelés című sorozatot, ami a nyomozós szériák új generációjának egyik legfrissebb tagja.

Az Észlelés mellett még bőven várnak újdonságok a nézőkre. A csatorna rajongói hamarosan a Psych – Dilis detektívek, a Haven és a Kékpróba új részeinek örülhetnek majd.

A csatorna megújulása az NBCUniversal International Television marketing osztályának és a Red Bee Media díjnyertes, Lee Hunt (a televíziós marketing szakma elismert képviselője) által vezetett kreatív csapatnak köszönhetően jöhetett létre.