2012. március 30.

Megújul a köztévé reggeli műsora

A Magyar Televízió Ma Reggel című produkciójában több lesz a politika, és a műsorvezetésben is változás lesz.

Átalakul az m1 (m2) reggeli közéleti-politikai magazinműsora, a Ma Reggel - jelentette be az állami televízió kommunikációs osztálya. A sajtóközlemény szerint a felmérések, nézői igények alapján megújuló műsor hangvétele politikusabb, témaválasztása közéletibb, struktúrája átláthatóbb lesz. Reggel 6 és 8 között a nap legfontosabb híreivel, illetve az ígéret szerint exkluzív információkkal jelentkeznek majd a szerkesztők. A híreket háttérbeszélgetések, szakértői elemzések egészítik majd ki.

Új rovatok is indulnak. Az egyébként a Klubrádió egykori műsorával megegyező nevet viselő Rekontrában újságírók kérdéseinek kereszttüzében védhetik meg álláspontjukat, véleményüket, intézkedéseiket a stúdió vendégei. A Górcsőben egy-egy aktuális politikai vagy gazdasági kérdést elemeznek szakértő - például politológus, gazdaságkutató, biztonságpolitikus, jogász - segítségével. A Sziréna bűnügyekről, büntetőperekről, balesetekről, tűzesetekről számol be. A Kontakt naponta változó tanácsadó-rovat, orvosok, jogászok és más szakemberek részvételével, akik a műsoridő alatt telefonon válaszolnak a nézők kérdéseire. A további műsorblokkok - Terítéken, Szemszög, História, Újvilág - mellett sok élő kapcsolással próbálják felpörgetni a műsor ritmusát.

A minden hétköznap reggel 6 és 9 között jelentkező magazin harmadik órája a kultúráé, a szórakozásáé és szórakoztatásé, a könnyedebb témáké lesz. A stúdióban művészeket, előadókat látnak vendégül, akik legújabb produkciójukkal, műveikkel érkeznek, és adnak belőlük rövid ízelítőt.

Visszatér a női-férfi páros műsorvezetés. Ők lesznek a Ma Reggel arcai: Novodomszky Éva, Fábián Barna; Dióssy Klári, Obersovszky Péter.

Az MTVA változásokat bejelentő közleménye egyébként Jegyes-Tóth Kriszta jövőbeli feladataival kapcsolatban nem tesz említést, ezért erre vonatkozó kérdésünkkel megkerestük az MTVA Kommunikációs Igazgatóságát, ám erre választ az elmúlt órákban nem kaptunk. Jegyes-Tóth Kriszta a Facebookon viszont bejelentette, hogy a Duna TV-n folytatja karrierjét.

(UPDATE: vasárnap este választ kaptunk az MTVA-tól: "Jegyes-Tóth Kriszta a hír-, és hírháttér műsorokban kap feladatokat a jövőben.")

Címkék: MTV mtva