2014. június 25.

Megújult a Google Hírek

Az online szerkesztőségek mostantól kiemelt helyen ajánlhatnak cikkeket a Google Hírek magyarországi oldalán.

Az online szerkesztőségek mostantól kiemelt helyen ajánlhatnak cikkeket a Google Hírek magyarországi oldalán.

A Szerkesztők ajánlata egy olyan újdonsága a Google Hírek oldalnak, ahol a hírközlő által kiválasztott tartalmak jelennek meg. A szerkesztőségek a hírek címei mellett választhatnak hosszú terjedelmű cikkek ajánlásai, fotógalériák, interaktív térképek, táblázatok, vagy más, az olvasó figyelmét felkeltő tartalmak között. Ezzel az új lehetőséggel a szerkesztők kiemelhetik fontosabb, hosszabb írásaikat a napi események beszámolói közül.

A Szerkesztők ajánlatában jelenleg 9 magyar portál szerepel (blikk.hu, glamouronline.hu, hazipatika.com, kiskegyed.hu, metrpopol.hu, nemzetisport.hu, nol.hu, vezess.hu, 444.hu), melyek válogatott hírei a Google Hírek oldal jobb felső sarkában jelennek meg.

„Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy új, innovatív megoldásokat tudjunk kínálni a szerkesztőségeknek. A Szerkesztők ajánlatával a szerkesztőségek mind a hagyományos, mind a digitális újságírás előnyeit élvezhetik: hosszabb terjedelmű cikkeikre hívhatják fel a figyelmet és új formátumokkal kísérletezhetnek.” - mondta Madhav Chinnappa, a Google Hírek európai partnerkapcsolatainak vezetője.

A szerkesztőségek mellett a felhasználók is testreszabhatóbb felülettel találkozhatnak a Google Hírek oldalán. A honlap jobb oldalán külön helyet kaptak a legnépszerűbb témakörök, a felhasználók pedig nemcsak földrajzi hely, valamint témák szerint szűrhetik a hírfolyamot, de azt is beállíthatják, hogy egy kiválasztott forrásból milyen gyakran jelenjen meg új hír az oldalon. A Google Hírek felülete letisztultabb lett, a cikkcímek áttekinthetőbbek, és a hírek megosztása is egyszerűbbé vált.

Azok a portálok, akik csatlakozni szeretnének a Szerkesztők ajánlatához, az alábbi oldalon tájékozódhatnak. A szerkesztőségek eldönthetik, hogy be akarnak-e kerülni a Google Hírekbe és a Szerkesztők ajánlata szekcióba. Ha egy kiadó vagy portál úgy dönt, bármikor kikapcsolhatja, hogy cikkei megjelenjenek a Google Hírekben és a Szerkesztők ajánlatai között.