2012. január 24.

Megújult a Képmás

A magazin új márkastratégia mentén, megújult arculattal folytatja.

A magazin új márkastratégia mentén, megújult arculattal folytatja.

Megújította márkastratégiáját s ezzel párhuzamosan megjelenését is a Képmás Családmagazin. Ezt az Ipsos által végzett piackutatással és féléves munkával készítette elő a tíz éves lap. A célok egyike a fiatalítás, miközben továbbra is megőrzi hagyományos családi lap pozicionálását.

Az új márkastratégián a Ladies First Consulting szakemberei, elsősorban Molnár-Bánffy Kata dolgoztak. Az első lépés a az arculati frissítés volt. Ennek keretében a Képmás mérete 200x245 mm formátumúra változott. Letisztultabb lett a layout, a grafika Nagy István grafikus-tervező (Tangram Stúdió) munkája.

A magazin címlapján Emmer László fotóművész munkája nyomán mindig az adott számot meghatározó interjú főszereplője látható; januárban ez Schäffer Erzsébet író, újságíró, februárban pedig Harcsa Veronika énekesnő. A szerzőkhez többek között Schäffer Erzsébet, Dr. Aczél Petra, Szabó T. Anna, Czakó Gábor és Lackfi János csatlakozott.

"A Képmás új ruhába öltöztetését féléves munka előzte meg, amelynek során olvasóink véleményét is figyelembe vettük (például emiatt változtattunk kevésbé a tartalmi arculaton, mint ahogy eredetileg terveztük). A megújulás volt az egyetlen lehetőségünk, hogy a számunkra fontos tartalmat új olvasókhoz is eljuttassuk, és a hirdetők is felfigyeljenek a modernizált tízéves magazinra. Az általunk választott utat, stílusosan, bátran, elkötelezetten szeretnénk folytatni" - kommentálta a megújulást Szám Katalin főszerkesztő.