2014. március 24.

Megújult a Magyar Nemzet Online mobilalkalmazása

Lokáció-alapú hírkeresés és online rádióhallgatási lehetőség is került az appba, melyet az Extreme Net fejlesztett.

Lokáció-alapú hírkeresés és online rádióhallgatási lehetőség is került az appba, melyet az Extreme Net fejlesztett.

Megjelenésében és funkcióiban is átalakult a Magyar Nemzet Online (MNO) mobil applikációja, amely az iOS és az Android rendszerű telefonokon is működik. A március elején élesített applikáció legfontosabb funkcionális újításai közé tartozik a cikkek szerző szerinti keresése és listázása, a lokáció alapú hírkeresés, vagyis a helyi hírekre való szűrés lehetősége, valamint az offline funkció, amellyel a korábban elmentett cikkek adatkapcsolat nélkül is olvashatóak. Lehetőség van a cikkek megosztására és a hozzászólásra, emellett kiemelendő a „Breaking News” modul, amely a rendkívüli hírekről küld push üzeneteket az olvasóknak.

Mindezen megjelenésbeli, és tartalmi ráncfelvarrások mellett az applikáció egyik legfontosabb innovációja a rádiózási lehetőség: a Lánchíd rádió menüpont alatt a rádió élő adását hallgathatják telefonjukon a felhasználók.

„Alkalmazásunk funkcionális és megjelenésbeli fejlesztésére meghívásos tenderen választottuk ki az ügynökséget. Célunk megvalósult: olvasóink a jelenlegi felhasználási igényeket maximálisan kielégítő applikációt kaptak, amelyet terveink szerint folyamatosan továbbfejlesztünk, és egyéb extra modulokkal bővítünk majd.” – mondta el Bíró Mátyás, az MNO főszerkesztő-helyettese.

Az alkalmazást az Extreme Net digitális ügynökség fejlesztette, vezetője, Józsa Ferenc a megbízás kapcsán elmondta: „Kiemelendő a saját fejlesztésű mögöttes mérési rendszer, amely alapján mind az olvasói szokásokat, mind a hirdetői oldal aktivitását részletesen nyomon tudjuk követni az applikáció használata során.”