2013. május 14.

Megújult a Nemzeti Sport

Május 11-étől jelentkezik új formában, frissített tartalommal a Ringier 110 éves sportlapja.

Május 11-étől jelentkezik új formában, frissített tartalommal a Ringier 110 éves sportlapja.

Május 11-étől megújult formában és tartalommal jelenik meg a Nemzeti Sport. Tartalmi fonton frissítést jelent, hogy a foci mellett a lap öt további sportággal - kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong, Formula–1 - foglalkozik napi szinten, illetve más, kisebb sportágak is helyet kapnak benne. Szintén változást jelent, hogy az írások a korábbiaknál rövoidebbek, lényegre törőbbek lesznek, és változik a tudósítások tálalása is. All-in néven az utolsó oldalon színes hírekből álló összeállítás kap helyet. A fentiek nyomán a szombatonként, tíz oldalon megjelenő Hosszabítás mellékletben kapnak helyett a nagyobb interjúk és az átfogó szakmai anyagok. Utóbbiban egész hetes sporttelevíziós műsort is olvashatnak a sportrajongók.

A tartalom mellett a Nemzeti Sport megjelenése is változott: átalakult a címlap szerkezete, változtak a vizuális elemek, a fejécek és a betűtípusok, és a szándékok szerint dinamikusabb lett a tördelés is.

A megújulást marketingkampány kíséri, amely Új mezben a Nemzeti Sport! címmel fut a Ringier saját felületein. Az aktivitás 2013. május 8. és június 9. között zajlik, ezt rádiókampány is kiegészíti, amely május 11. és július 21. között hallható. A kampány kreatívtervét az Ogilvy reklámügynökség készítette. A lap aktivitásai a nyári időszakban folytatódnak egyfelől saját felületeken, másfelől tévében, rádióban, online és közterületen.

"Az idei év az ünneplésről szól a Nemzeti Sportnál. A lap 110 éves jubileumát alig több mint egy hónapja köszöntöttük és máris itt az újabb esemény, amely örömre ad okot. A Nemzeti Sport a fennállása során rengeteget változott, ezúttal modernebbre, informatívabbra és még inkább olvasóbarátra szabta szerkesztőség. Biztosak vagyunk benne, hogy az olvasók pozitívan fogadják a megújult Nemzeti Sportot, hiszen minden megmaradt benne, amit kedvelnek a lapban, ugyanakkor az 'új mezben' fiatalosabb és átláthatóbb lett" – mondta el Papp Gábor, a Ringier Szórakoztató és Sport divíziójának igazgatója.