2010. augusztus 10.

Megújult a Népszava

E héttől új arculattal jelentkezik a legnagyobb múltú hazai politikai napilap. Elemzés- és háttér-fronton erősít a Népszava.

E héttől új arculattal jelentkezik a legnagyobb múltú hazai politikai napilap. Elemzés- és háttér-fronton erősít a Népszava. Modernebb, elegánsabb, szellősebb lesz a lap, s az új tipográfia mellé új belső struktúra is társul. Erősítenek az elkötelezett baloldali hangnemen is. Bevezetik a több laptagos rendszert – ha már a lap hagyományaihoz tartozik az olvasóbarátság.

A mai felgyorsult életünkben, a megváltozott médiapiaci szokások mellett a nyomtatott sajtónak nagyon nehéz a helyzete. Túl sok a versenytárs, a televíziók uralma nem csökken és egyre nagyobb teret hódít magának az internet. A napi tájékozódás igénye, az információéhség egyre nő, és egyre többen akarnak a dolgok mögé látni, és megtudni, hogy valóban mi történt-történik a világban, itthon a gazdasági és a politikai életben – áll keddi közleményükben.

Eszerint „a Népszava mindig olvasóbarát újság volt, olyan, ami a nehéz helyzetekben is nélkülözhetetlenné tette önmagát”, amit igazol a lap példányszámának folyamatos emelkedése is. „Megfelelve a piaci kihívásoknak és az olvasók igényeinek elérkezettnek látta az időt - amint a 137 év alatt oly sokszor -, hogy újra lépjen egyet. Hitük szerint: újra előre” - írják.

Modernebb, elegánsabb, szellősebb lesz a lap, s az új tipográfia mellé új belső struktúra is társul. Háttérinformációk, elemző írások, politikai, gazdasági, kulturális összeállítások, közérdekű, interaktív rovatok, új szolgáltatások teszik színesebbé és egyúttal tartalmasabbá is az újságot. A lapon belüli, illetve az önálló lapként megjelenő tematikus mellékletek rendszeressé válnak, így biztosítva egyre több információt az olvasónak és nagyobb hirdetési lehetőséget a partnereknek.

„A letisztult forma és a megújult tartalom mellett változik a hangnem is. A Népszava továbbviszi baloldali értékeit, s nem engedi másnak sem, hogy ezeket az értékeket eltiporják. Mert fontos a tiszta hang, mert fontos a Népszava” – áll a közleményben.