2012. június 20.

Megújult a Nők Lapja Café

Megjelenésében és tartalmában is frissült a Sanoma Media női site-ja. A megújulás ügynökségi partnere a neo.

Megjelenésében és tartalmában is frissült a Sanoma Media női site-ja. A megújulás ügynökségi partnere a neo.

Megújította a Nők Lapja Cafét a Sanoma Media: a havi közel 1,4 millió egyedi látogatót vonzó, 11 éves site tartalmát és megjelenését tekintve is frissült júniusban. Az átalakítás nyomán a célok szerint egy könnyebben áttekinthető, blokkosított szerkezetet hoztak létre. A nyitó oldal hosszabb lett, és több tartalmat helyeztek el rajta. Emellett a Sanoma új hirdetési felületeket is bevezetett.

A látogatók testre szabhatják a designt: többféle háttérkép mellett lakóhelyük és születési dátumuk megadásával pontos időjárás-jelentést, illetve egyéni horoszkópot is kaphatnak. Külön blokkot kapott a Nők Lapja Café-közösség: a Fórum és a Caféblog. Hangsúlyosabb lesz a divat és a gasztró tematika és külön Vélemény blokkban jelennek meg a Nők Lapja Café véleményvezérei.

Első körben a nyitóoldalt variálták át, a következő lépés a Sanoma közlése szerint a rovat- és cikkoldalak áttervezése lesz. Branding oldalról az a cél, hogy a Nők Lapja Cafét érzelemgazdag, intelligens és inspiráló márkának lássák az olvasók - olvasható a médiacég közleményében.

A megújulási folyamatot fogyasztói kampánnyal támogatja a kiadó. Június közepétől TV-, online és print kampánnyal, vírusmarketinggel és új Facebook-alkalmazásokkal találkozhatnak a felhasználók. A televíziós reklámok a site nyújtotta ötletekre és a mosolyra épülnek.

A kampány kreatív koncepcióját és kivitelezését a Neo Interactive jegyzi, amely tenderen nyerte el a megbízást. Az együttműködés keretében a márkapozicionálási tanácsadás mellett a neo alakította ki a portál új szlogenét (A női oldalam), logóját, kommunikációs arculatát és a "Mosoly a Tiéd" koncepciót.

A fogyasztói kommunikáción túl elindult egy B2B microsite is, ahol az ügyfelek nemcsak információkat kapnak, hanem szórakoztatni is akarja őket a Sanoma: videón nézhetik meg az új hirdetési lehetőségeket, infografika mutatja be a Nők Lapja Café eredményeit, és bepillantást nyernek a portál mögött álló csapat mindennapjaiba.