2013. augusztus 23.

Megújult a PC World Online

Az új PC World Online a Project/029 (az IDG Hungary jogutódjának) termékfejlesztése után már kávéfőzőkkel is foglalkozik.

Az új PC World Online a Project/029 (az IDG Hungary magyar tulajdonba került jogutódjának) második nagy online termékfejlesztési mérföldköve az új GameStar Online után.

Az új PC Word Online szakít az eddigi hagyományokkal és a megszokott technológiai tartalmak mellett komoly szerepet kap a tudomány, a tech-közélet és -kultúra, valamint az életmód is.

"Egy meglepő, de nagyon is indokolt rovattal bővült még a PC World Online", vezetik fel a megújulást bejelentő levélben: a háztartás szekcióban az ágazattal kapcsolatos fontos hírekkel foglalkozik az oldal, de terméktesztek is készülnek a jövőben, a kávéfőzőtől az okosmosógépig.

Hozzáteszik, hogy a Project/029 portfóliójában eddig megtalálható oldalak – mint a Nonstopmobil.hu, az Electrose.Hu és a Macworld.hu - tovább élnek, az új PC World Online alatt.

Míg utóbbi külön rovatként, addig mobil és életmód oldalaik konkrétabb téma szerint új rovatokba rendezve böngészhetők.

Az oldal szerkezeti felépítésének és megjelenésének a célja, hogy a keresőből, vagy hivatkozó linkről érkező látogatók hasonló élményben részesüljenek, mint akik a főoldalt böngészik. Ennek érdekében a fejlécben lenyitható menük segítségével navigálhatunk, melyekkel az oldal összes anyagai egy kattintással elérhetők.

Az oldal tulajdonosát, az egykori IDG Hungary-t tavaly novemberben vásárolta meg egy Mazaj Media nevű, magyar kisbefektetők kezében lévő vállalkozás az amerikai IDG multitól. (Erről bővebben a kapcsolódó hírben olvashat.) A Project/029 egyébként azóta beköltözött a Sanoma Media Budapest által is használt óbudai, Montevideo utcai irodaházba.