2014. április 17.

Megújult a Viasat3 arculata

A változás a csatorna logója mellett a színvilágot és a vállalati honlapot is érinti. Az új dizájn házon belül készült.

A változás a csatorna logója mellett a színvilágot és a vállalati honlapot is érinti. Az új dizájn házon belül készült: a Viasat3 a dán testvércsatorna TV3 arculatát veszi át.

Az arculatváltás on-air, off-air és online pillérrel is rendelkezik. A dizájnváltás legfontosabb elemeként modernizálódik a csatorna logója, ami a jövőben 3D-s, transzparens színátmenetes lesz. A 3D logó mellett az új arculatban sok kis labda jelenik meg, ezek szintén a csatorna logóját formázzák. Az on-air spotokban a labdák a lakás különböző pontjait foglalják el, azt jelképezve, hogy a Viasat3 a nézők otthonába viszi a jókedvet és a szórakozást. A csatorna off-air megjelenései is az új arculatot követik a jövőben. Az arculatváltás harmadik elemeként a közeljövőben megújul a csatorna weboldala is.

Az arculatváltáshoz BTL kampány is társult. A Nagy Durranás elnevezésű, az Akvárium Klubnál kihelyezett installáción a Viasat3 régi logóját egy hatalmas lufi formálta meg. Az aktivitáshoz online játék kapcsolódott: ennek keretében a kíváncsi nézők együtt fújhatták egyre nagyobbra és nagyobbra a lufit, amely virtuálisan és a helyszíni installáción egyaránt növekedett. Az eseményt a helyszínen folyamatosan, online pedig napi 8 órában egy élő streamen is figyelhették az érdeklődők.

Az arculatváltás napjának délutánján robbant a lufi és repült ki belőle 500 darab, már az új Viasat3 logóval ellátott hungarocell labda és konfetti. Emellett hostessek az új logót formázó finomságokat osztogattak kis cetlikkel, melyen csupán egy időpont szerepelt: az on-air arculatváltás időpontja. Ezzel a kíváncsiságot kihasználva igyekezett a csatorna a megadott időpontban nézőit a képernyő elé ültetni.

Az új arculatot bemutató reel

A megújulás a csatorna műsorait is érinti: az Emberi tényező és a Brooklyn 99 – Nemszázas körzet sikere után az arculatváltás hetére időzítve indult a Viasat3 új, a világ egyik vezető formátumgyártó cégével közösen fejlesztett napi műsora, a Megruházlak! Szintén ezen a héten debütált a Kincsvadászok című problémamegoldó reality is, emellett a csatorna az arculatváltáshoz igazította az idei évad egyik nagy nemzetközi sikere, a Feketelista című sorozat hazai premierjét is.