2013. február 22.

Megújult az Invitel IPTV-je

A hónap közepétől megújult felülettel, felhasználóbarát funkciókkal bővült az InviTV, az Invitel IPTV szolgáltatása.

A hónap közepétől megújult felülettel, felhasználóbarát funkciókkal bővült az InviTV, az Invitel IPTV szolgáltatása.

A megújult, átláthatóbb menürendszer megjelenése ezentúl igazodik a tévékészülék képarányához, az interaktivitást pedig az új keresés funkció, a felvett műsorok egyszerűbb nyomon követése és a rádiócsatornák közvetlen elérése segíti.

Az alábbi új funkciók és szolgáltatások váltak elérhetővé az Invitel InviTV szolgáltatásában:

· Megújuló kezelőfelület, átláthatóbb a kezelés

A kezelői felület beállításánál mostantól két új megjelenítés közül is választhatnak a szolgáltató ügyfelei: a gazdagabb HD megjelenést a modernebb, újabb széles képformátumú – LCD, LED, plazmatévé-készülékekhez –, míg a Standard megjelenést a hagyományos tévékészülékekhez ajánlja a cég. A megjelenés alapértelmezett beállítása vevőegység típustól függ, melyet az Invitel állít be, de ezt a felhasználó bármikor könnyen módosíthatja a „BEÁLLÍTÁSOK” – Megjelenés menüjében.

A főmenüben a menüpontokat jelölő rajzok megváltoztak, új külsőt kaptak, de az ikonok között továbbra is az eddig megszokott módon lehet váltogatni. A struktúra és a megjelenítés azonban könnyebben érthető, a felület pedig áttekinthetőbb lett. Emellett a menüpontok és a Műsorkalauz használata is jelentősen egyszerűbbé vált. Mostantól például lehetőség nyílik a Műsorkalauzban is kategóriákra szűkíteni a csatornalistát, így segítve az egyszerűbb és gyorsabb használatot.

· Egyszerűbb film-és műsorkeresés

Az új „KERESÉS” menüpont segítségével még könnyebben megtalálhatók a kedvenc filmek és műsorok. A Videotéka-tartalmak és a tévéműsorok közötti egységes keresésfunkciónak köszönhetően több szűrőfeltétel is megadható a különálló „KERESÉS” menüben.

· Szélesebb képformátum támogatás

A „BEÁLLÍTÁSOK” menüben több képarány-beállításra is lehetőség van. A kezelői felület megjelenését úgy optimalizálta az Invitel, hogy az egyre elterjedtebb széles képformátumú készülékeken (16:9) és hagyományos készülékeken (4:3) is egyaránt jól mutasson, és könnyen használható legyen.

· Műsorfelvételek egyszerűbb nyomon követése

Az eddig elkészült időzített és azonnali felvételek korábban külön menüpont alatt voltak megtalálhatók. Az Invitel ügyfeleinek visszajelzései alapján a felvett műsorok, filmek, a könnyebb áttekintés érdekében mostantól egy mappában lesznek elérhetők. Ezen felül a jövőben a „FELVÉTELEIM” – felvett műsorok menübe lépve az elérhető tárhelymennyiség vizuálisan is megjelenítésre kerül.

· Közvetlen rádióelérés a csatornalistából

A rádióállomások korábban az „EXTRÁK” menüben voltak megtalálhatók. Mostantól – külön csatornakategóriaként – a csatornalistán belül a Rádió kategóriából közvetlenül, a tévécsatornákhoz hasonlóan válnak elérhetővé a rádióállomások.

Az új kezelői felülettel kapcsolatos további részleteket is tartalmazó felhasználói útmutató a szolgáltató weboldalán érhető el.

Címkék: iptv invitel invitv