2017. október 12.

Megválik Spéder az Inforádiótól?

Az Inforádió jelenleg Spéder Zoltán egyre fogyatkozó médiacsoportjába tartozik, idén júniusban apport címén a cemp-x Zrt.-re íratta a rádiócéget.

Módos Márton, az Inforádió ügyvezetője befektetési céget indított 881 Média Invest Kft. néven – írja HVG e heti számának Cégvilág rovata.

Az Inforádió jelenleg Spéder Zoltán egyre fogyatkozó médiacsoportjába tartozik, idén júniusban apport címén a cemp-x Zrt.-re íratta a rádiócéget, amelyet még 2008-ban szerzett meg a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (angol neve utána közkeletű rövidítéssel: CEMP) nevű vállalata.

Spéder az index.hu-tól és a portfolio.hu-tól is megvált, az utóbbit a kiadó vezetői szerezték meg. Ezért nem lenne meglepő, ha a Inforádióra is hasonló sors várna. Erre utal a Módos Márton által alapított új cég neve, a 881 Invest Kft. is, hiszen az Inforádió a 88.1 MHz-en hallható. Az 5 millió forint jegyzett tőkéjű Inforádió Kft. tavaly nyereséges volt, 393 millió forint árbevételből 8,6 millió forintos adózott eredményt hozott össze. Spéder régi cégéből, a CEMP-ből sorra veszi ki a cégeket, azok a cemp-x-be kerülnek.