2014. szeptember 22.

Megvan a Ki Mit Tube győztese

Mr Klausz győzelmét hozta az első magyar YouTube-os tehetségkutató. Közel 80 ezer szavazat érkezett a nézőktől.

Mr Klausz győzelmét hozta az első magyar YouTube-os tehetségkutató. Közel 80 ezer szavazat érkezett a nézőktől.

A Ki Mit Tube öthétnyi versengés után érkezett a fináléhoz, amelyet élőben közvetítettek a YouTube-on. A zsűri (Kovács Patrícia, Péterfy Bori, Puzsér Róbert, Fluor Tomi, Szirmai Gergely, Mondik Noémi, Puskás Peti, Saiid, Sárközi Gyula) mellett a 444 újságírói, Tamás Bence Gáspár, Ács Dani és Fülöp Péter vett részt az élő finálén, amelynek Fluor Tomi volt a házigazdája. A döntősök a főhadiszállásaikról élő videóbeszélgetésben csatlakoztak az eseményhez. A finálén a nézők szavazatai döntöttek.

Mr Klausz, aki a Sorsod Borsod slam poetry-vel jutott be a legjobb öt közé, a döntőben pedig rappelt, a dicsőség mellé autót, egymillió forintot, a Vodafone felajánlásában egymilliós médiatámogatást, utazást és más értékes nyereményeket zsebelt be. Így például ellátogathat a Google londoni központjában lévő YouTube Space nevű oktatóközpontba, ahol a legnagyobb nemzetközi YouTube sztárok is megfordultak. Másodikként a Lóci játszik végzett, a harmadik helyet az Appril Secret Section szerezte meg.

A Ki Mit Tube célja az volt, hogy megtalálja azokat a tehetségeket, akik a YouTube-on képesek megszólítani közönségüket. Összesen 449 produkció került fel a weboldalra. Az adásfolyamot a netes közösség alakította: a versenyzők nem kaptak profi háttérembereket és előre kidolgozott produkciókat. Maguk találták ki, forgatták le, vágták meg és töltötték fel a videóikat. A világ más tájain is rendeztek már hasonló tehetségkutatókat, ilyen például a You Generation, amit az X-Faktor atyja, Simon Cowell hívott életre, és huszonhat országban zajlott.

A Ki Mit Tube a YouTube-on zajlott, a Google szakmai támogatásával. A Vodafone mint főtámogató, alkotóként is együttműködött a tehetségkutató dizájn- és arculati elemeinek kreatív munkálataiban, és a verseny kommunikációjában is jelentős szerepet vállalt. A tehetségkutatót a YouTube sztárok menedzselésével foglalkozó ügynökségek felkérésére Red Lemon Media fejlesztette ki és bonyolította le, egyúttal ellátta a projekt pr munkálatait. A teljes versenyfolyamat nyomon követhető volt a társ-szervező 444.hu oldalain.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

23 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.