2010. október 27.

Megvan a pénzosztó

Fazekas Csabát nevezte ki a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a Médiatanács elnöke – írja a Népszava.

Fazekas Csabát nevezte ki a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a Médiatanács elnöke – írja a Népszava.

A cikk szerint „Fazekas nem más, mint a korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt. jelenlegi és a Hír Tv egykori vezérigazgatója”.

A Médiatanács közleményét idézi a lap, amely szerint az MTVA új vezérigazgatója a Filmművészeti Egyetem produceri tanszakán végzett, 1996-tól filmproducerként dolgozott. Korábban az HBO produkciós igazgatója, és a Hungexpo Reklám Rt-elnök vezérigazgatója volt. Fazekas az MTVA "vezérigazgatójaként a vagyonkezelő- és pénzalap irányítását végzi, amelynek feladata a közszolgálati műsorszolgáltatás, a nemzeti hírszolgáltatás, a közműsor-szolgáltatók, a nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatók, a közszolgálati műsorok és műsorszámok támogatása, a kultúra megőrzése és gazdagítása, a műsorok sokszínűségének biztosítása".

Portálunk információja szerint a múlt héten, közös megegyezéssel távozott posztjáról Dömény Péter, a Műsorszolgáltatási Alap vezetője.

Energiahatékony tech-megoldásokat díjaz a UPC

15 órája

Az Adaptive Power Challenge elnevezésű nemzetközi versenyre magyar indulók jelentkezését is várják, a legjobb megoldások pedig egyenként tízezer dolláros díjazásban részesülnek.