2019. június 26.

Megvan az Álljon meg egy novellára! pályázat győztese

Magyar Csaba A házikedvenc című műve nyerte az idei Álljon meg egy novellára! pályázat fődíját. A JCDecaux versenyének eredményhirdetése szerdán volt a fővárosban - írja az MTI.

"Az élhető Budapest azt is jelenti, hogy jó minőségű, izgalmas, friss kultúra legyen elérhető minél többek számára. A pályázat jól szolgálja ezt" - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

"A pályázat jeligés volt, egyenlő eséllyel indult rajta a pályakezdő és a műkedvelő is. Idén azt tapasztaltuk, hogy az alkotók sokkal tudatosabbak lettek, az ötpercesnek mondott terjedelem megtervezését jobban tetten lehetett érni" - hangsúlyozta Grecsó Krisztián.

Mint Samu Tímea, a JCDecaux Hungary médiacég társ-vezérigazgatója elmondta, az idei, immár harmadik kiírásra minden korábbinál több, mintegy 4500 novella érkezett. Az alkotók legfeljebb három, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű művel pályázhattak. Közülük előzsűri választott ki ötvenet, majd a zsűri húszra szűkítette a listát. Az idei témák között nagy számban szerepeltek az életproblémák, gyerekkori emlékek, a szerelmi történetek, néhány, a közösségi közlekedéshez kapcsolódó írást is beküldtek.

"A rövid novella talán a legnehezebb műfaj, minden szónak óriási szerepe van. Az irodalmat, az olvasást magától értetődővé teszi, hogy a megállókban lehet vele találkozni" - fogalmazott Antal Nikolett zsűritag, a Fiatal Írók Szövetsége társelnöke.

A győztes Magyar Csaba 300 ezer, a második Dizseri Barnabás (írásának címe: Minden oké?) 200 ezer, a harmadik Pölczman Péter (Várandósságmenedzser férfiaknak) 100 ezer forintot kap; különdíjas lett Baki Dániel Megálló című novellája. A legjobb húsz írás szerzője velük együtt vehette át saját műve plakátját, ami országszerte olvasható lesz a busz- és villamosmegállókban. A legjobb alkotásokat Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában hallgathatták meg az ünnepélyes díjátadó résztvevői. A pályázat weboldalán július 9-ig lehet szavazni az egyéni kedvencre, aki közönségdíjas lesz.

Bővült az Adaptive Media portfóliója

7 órája

2019 júliusától az Artpoltal.hu is elérhető az Adaptive Media portfóliójában. A csatlakozással tovább bővült a sales house lifestyle-tematikus elérése.