2014. november 06.

Megvan, ki a Story-csatornák vevője

A Project029 Kft. veszi át a Story4-et és a Story5-öt. További terveik is vannak a tévés piacon.

A Project029 Kft. veszi át a Story4-et és a Story5-öt. További terveik is vannak a tévés piacon.

Ahogyan már szerdán is tudni lehetett, a Central Médiacsoport eladta a televíziós üzletágát. Csütörtökön a vevő személye is kiderült: a Project029 Kft. viszi a Story4-et és a Story5-öt. A tévéket üzemeltető Sanoma Digital Media Zrt.-ben a Central Médiacsoport 67,4 százalékos részaránnyal bírt.

A Sanoma Digital Media neve is megváltozik, Digital Media and Communications Zrt.-re. Utóbbinak továbbra is Borsány-Gyenes András lesz az operatív vezetője. Pintye László eddigi vezérigazgató a jövőben kizárólag a Central Médiacsoport magazinüzletág-igazgatójaként folytatja.

"A Central Médiacsoport nem titkolt szándéka, hogy fókuszáltan erősítse nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját, erőforrásait hatékonyan használja fel. A televíziós üzletág eladása illeszkedik abba a stratégiába, melyet a vállalat megvásárlását követően júliusban kijelöltünk" - mondta Varga Zoltán, a Central vezérigazgatója.

"A Central Médiacsoport tv-csatornáinak megvásárlása lehetőséget nyit számunka, hogy megvalósítsuk multiplatform-stratégiánkat. A STORY4 idén közel 36 százalékkal növelte közönségarányát, jövőre pedig a STORY5 fejlesztésén a sor, amelynek érdekében stratégiai megállapodást kötöttünk a világ vezető telenovella-gyártójával, a Televisával. Emellett kifejezett célunk, hogy televíziós portfóliónkat bővítsük. Mostantól társaságunk képviseli az amerikai Scripps Network csatornáit, a Travel Channelt, a Magyarországon most bevezetendő Food Networköt és Fine Livinget, ahogy korábbi megállapodás szerint az SPI FilmBox csatornáit is" – tette hozzá Virágh Márton, a Project029 ügyvezető igazgatója.

A közlemény szerint a bevásárlással a Project029-csoport árbevétele, kiegészülve az e-kereskedelmi és a hagyományos kereskedelmi tevékenységekkel, meghaladja a 8 milliárd forintot.