A liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG - eddigi tulajdonosaiktól - megvásárolta a Népszava napilapot, valamint a Geomédia-csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat és a kiadó magazinjait.

A XXI Century Invest AG képviselőjeként Daniel Vogt írta alá a szerződéseket október közepén, Budapesten. A tranzakció a befektetésre létrehozandó projektcég bejegyzésével zárul le.

A XXI Century Invest AG külföldi magánszemélyek érdekeltsége, akik Kelet-Közép-Európában többféle befektetés tulajdonosai – írja a cég közleménye.

 

A Geomédia lapjaiba és a Népszavába történő beruházásra olyan pénzügyi invesztícióként tekint a cég, amellyel kifejezi elkötelezettségét a médiaportfólió fejlesztésére, egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére. Éppen ezért semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra. A XXI Century Invest AG az újonnan megszerzett médiaportfóliójának fejlesztéséhez szükséges - a vételárat jócskán meghaladó - pénzügyi forrásokat biztosítani képes.

 

A médiaportfólió - melybe beletartozik a Vidék Íze, a Diéta és Fitnesz, valamint a TurningPoints magyar kiadása is - operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja.

Az 1992-es Albertville-i és 1994-es lillehammeri téli olimpiai játékokon alpesi síelőként feltűnő Daniel Vogt bizalmi vagyonkezelő, aki apja, David Vogt hercegi tanácsadó különböző vagyonkezelő és tanácsadó cégeiben (pl. David Vogt & Partner, DJD Partners, Vogt Asset Management) tölti be az igazgatóság elnöke és az ügyvezető igazgatói tisztségeket.