2012. október 31.

Menetel a közösségi tévézés

Hihetetlen sikereket arat a tengerentúlon az STV, azaz a ″social TV″ – derül ki egy most publikált kutatásból.

Hihetetlen sikereket arat a tengerentúlon az STV, azaz a ″social TV″ – derül ki egy most publikált kutatásból.

Az Egyesült Államok széles sávú internetet hasznló felnőtt lakosságának 38 százaléka él a lehetőséggel, hogy tévézés közben mobileszközön – jellemzően okostelefonon vagy táblagépen – vitassa meg másokkal a látottakat-hallottakat. A dologban nincsen semmi meglepő – állítják kutatók, akik ezzel is alátámasztva látják két-három évvel ezelőtti jóslataikat.

Akkor ugyanis azt jövendölték, hogy a iPad színrelépése berobbantja a duális médiahasználatot. Ami ráadásul a műsorszolgáltatók számára is plusz lehetőségeket rejt; például visszacsatolásaik alapján olyan apró vagy rejtőzködő felhasználói csoportokat mutathatnak ki, amelyek korábban teljesen belesimultak a tömegbe.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

46 perce

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

3 órája

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.