2012. május 10.

Menetel az okostévé

A következő fél évtizedre (is) dinamikus növekedést jósol az okostévék eladásában az egyik most nyilvánosságra hozott kutatás.

A következő fél évtizedre (is) dinamikus növekedést jósol az okostévék eladásában az egyik most nyilvánosságra hozott kutatás.

Az IMS Research szerint tavaly minden negyedik eladott tévékészülék volt az internetre kapcsolható, ez az arány azonban 2016-ra 70 százalékra ugorhat. A forgalmi számadatok nyelvén ez évi mintegy 117 milliárd dollárt jelentene.

A kutatók arra a megállapításra jutottak: bármilyen ütemben nyerjen is teret az Android OS alkalmazása e téren, a hagyományos tévékészülékes megoldás az évtized második feléig még biztosan az élen marad.

A szakemberek azt jósolják, hogy a 2016-ban eladott tévék 60 százalékában lesz WiFi, és legalább fele ekkora lesz azok aránya, amelyek olyan "felhasználó-specifikus" alkalmazásokkal bírnak majd, mint a hangfelismerő rendszer.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.