2012. május 10.

Menetel az okostévé

A következő fél évtizedre (is) dinamikus növekedést jósol az okostévék eladásában az egyik most nyilvánosságra hozott kutatás.

A következő fél évtizedre (is) dinamikus növekedést jósol az okostévék eladásában az egyik most nyilvánosságra hozott kutatás.

Az IMS Research szerint tavaly minden negyedik eladott tévékészülék volt az internetre kapcsolható, ez az arány azonban 2016-ra 70 százalékra ugorhat. A forgalmi számadatok nyelvén ez évi mintegy 117 milliárd dollárt jelentene.

A kutatók arra a megállapításra jutottak: bármilyen ütemben nyerjen is teret az Android OS alkalmazása e téren, a hagyományos tévékészülékes megoldás az évtized második feléig még biztosan az élen marad.

A szakemberek azt jósolják, hogy a 2016-ban eladott tévék 60 százalékában lesz WiFi, és legalább fele ekkora lesz azok aránya, amelyek olyan "felhasználó-specifikus" alkalmazásokkal bírnak majd, mint a hangfelismerő rendszer.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.