2014. június 23.

Mennyi az a tiszteletdíj?

A Napi Gazdaság mai számában azt állítja, hogy az RTL Klub vezetősége 1,6 milliárd forintot vett fel 2013-ban. Az RTL helyreigazít.

A Napi Gazdaság mai számában azt állítja, hogy az RTL Klub vezetősége 1,6 milliárd forintot vett fel 2013-ban. Az RTL helyreigazít.

A Napi Gazdaság szerint a tiszteletdíj-kifizetés 14 embert érint, aki „átlagosan és fejenként bruttó 110 millió forinttal lehetett gazdagabb az elmúlt évben”.

A Magyar RTL Zrt. a hír kapcsán a következő közleményt bocsátotta ki:

„Nehéz elhinni, hogy egy gazdasági szaklap ne tudná helyesen értelmezni egy vállalat éves beszámolóját.

A Magyart RTL Zrt. 2013. évre vonatkozó beszámolójában ugyanis a következő mondat szerepel: „A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki.” Vagyis 1 millió 680 ezer forintot.

Természetesen ez az összeg a Társaság Igazgatóságára és Felügyelőbizottságára, nem pedig a cég menedzsmentjére vonatkozik, amelyre vonatkozó adatokat az éves jelentésben soha nem lehet találni.

A gazdasági szaklap számára jogi úton is elküldjük a valótlan állítások miatti helyreigazítási kérelmet, és bízunk abban, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak társaságunk gazdálkodására, és amennyiben bármilyen adattal kapcsolatban elbizonytalanodnának továbbra is állunk a Napi Gazdaság újságíróinak rendelkezésére.”

Címkék: napi gazdaság rtl