2010. augusztus 17.

Mentsvár a hazai popnak

Számunkra sajátos, de helyben nem szokatlan módszerrel kínál segítő kezet hazája könnyűzenei iparának a Fülöp-szigetek elnöke.

Sajátos módszerrel kínál segítő kezet hazája könnyűzenei iparának a Fülöp-szigetek elnöke.

Benigno Aquino ugyanis gátat kíván vetni a külföldi dalok eddig megállíthatatlannak tűnő térnyerésének. Ezért a napokban rendeletben kötelezte az ügyben illetékes hatóságokat, hogy a lehető leggyorsabban szerezzenek érvényt a már korábban (éppen anyja államfőségének idején) bevezetett hazaidal-kvótának.

A helyi média által ismertetett dekrétum azért hagy egy kiskaput, hiszen csak annyit ír elő, hogy óránként legalább négy, eredeti Fülöp-szigeteki szerzeménynek kell elhangoznia a rádiókban – arra azonban nem tér ki, hogy milyen hosszúnak is kell lennie egy-egy szerzeménynek.

A magyar társszerv ennél jóval dörzsöltebb, mivel a műsoridő százalékában írja elő (vagy veszi figyelembe) a hazai zene arányát a frekvenciapályázatok során.

 

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

1 órája

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.