A nemzetközi tapasztalatok és a magyar valóság között a digitális mérések terén is jelentős szakadék mutatkozik.

Török Judit, a MediaCom digitális vezetője a Digitália 2015 konferencián tartott előadásában hazai és nemzetközi szempontból is bemutatta az online mérések helyzetét. Kiindulásképp leszögezte, hogy néhány gyakorlatias jótanács a digitális reklámok vásárlása esetén éppúgy alkalmazható, mint az élet szinte minden területén:

  • ne vásároljunk rosszarcú emberektől (nem megfelelő inventoryt nyitott piactéren)
  • ne vásároljunk használhatatlan dolgokat, még ha akciósak is
  • a minőségnek ára van
  • "vegyünk fel kabátot" – kapcsoljuk be az ad verificationt

A nemzetközi piac ennek jegyében a minőségi vásárlás felé halad, a módszerek finomodnak, az eredmények folyamatosan javulnak.

Ezzel szemben a magyar valóság némileg más képet mutat:

  • kevés az iparági szereplő, a programozott vásárlás még gyerekcipőben jár (bár ezen az elmúlt időszak fejleményei változtathatnak)
  • a vásárlások nagy része klasszikus, lehetőleg CT-alapú
  • a kampányok minőségi mutatóira (viewability, fraud) nincs egységesen elfogadott iparági mérés (a Gemius a konferencián bejelentette, hogy hamarosan érkezik a multiplatform adatszolgáltatás)
  • az igényszint is általánosan alacsonyabb, sokszor csak az ár alapján születnek döntések

Azonban eben a helyzetben is elérhető fejlődés, például a médiatulajdonosokkal való szoros együttműködéssel, a folyamatos teszteléssel és optimalizálással, nem utolsósorban pedig a szigorúan vett médiamutatókon túli élet, a minőségi paraméterek megismerése révén.

Gondold át, hogy milyen minőséget akarsz vásárolni és ne feledd: a minőségnek ára van!

A konferencia programját, élő összefoglalóját és prezentációit itt találja.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.