2010. szeptember 30.

Méretes bünti az ATV-nek

Tízmillió forintra bírságolta az ATV-t a GVH, mert agresszív, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg egy betelefonálós játék.

Tízmillió forintra bírságolta az ATV-t a GVH, mert agresszív, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg egy betelefonálós játék.

Egy külső cég produkcióját, a Többet ésszel-t 2006. április 1-je óta sugározta a csatorna. A lényeg: bizonyos feladatok megoldásával pénzt lehetett nyerni, ám ehhez – a műsorba kerülés garanciája nélkül - egy emelt díjas (375 Ft/hívás árú) hívással lehetett adásba kerülni.

A játékot mindvégig különböző intenzitású, de folyamatos és erős hang-, illetve képi effektek jellemezték, illetve sokszor került sor óra indítására, visszaszámolásra, amelyek az „időlegességről”, az idő rövidségéről nyújtottak tájékoztatást a nézőnek. Ezen túl a műsorvezető sokszor értetlenségét fejezte ki, hogy a nézők nem tudják megfejteni a feladványt. A képernyőn folyamatosan futó szövegben az előző hónapban elért nyeremény összegéről szóló tájékoztatást (pl. „Júniusban 3.585.000 forintot nyertek játékosaink!”) olvashattak a nézők.

A Többet ésszel műsor nézői között nagy számban találhatók játékszenvedélytől fűtött, illetve a játékok iránt az átlagosnál nagyobb érdeklődést mutató, s döntéseikben ezáltal még inkább befolyásolt fogyasztók. Ezt igazolják azok az adatok is, amelyek azt mutatják, hogy számos olyan néző van, aki egy hónapban a 375 forintos díj ellenében is több száz hívást kezdeményezett a műsorba. „Ezért is vezetett be a TeleMedia bizonyos korlátozásokat, melyek szerint például a játékban egy adott telefonszámról naponta maximum 300 hívást fogadnak el az adásba kerülésre történő próbálkozásként, a napi 300 feletti hívásokat 2009. február 27-től pedig már nem is számlázzák ki” - írják.

„2009 második félévében a fogyasztók által elindított hívások igen csekély töredéke eredményezett nyerést. Az ebben az időszakban lebonyolított 339 műsor során a játszó nézők nyereményeinek összege nem érte el a 20 millió forintot” – említik meg.

 

 

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

1 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.