2014. július 21.

Merre fejlődik a közösségi média?

A közösségi média használatát az USA-ban az „előredőlő” viselkedés terjedése, az adatvédelem iránti érzékenység és a rétegoldalak befolyásolják.

A közösségi média használatát az Egyesült Államokban az „előredőlő” viselkedés terjedése, az adatvédelem iránti fokozódó érzékenység és a rétegoldalak növekedése befolyásolja.

A UM médiaügynökségi hálózat szakemberei, Kevin Moeller és Heather O’Shea „A közösségi kód megfejtése: a fogyasztói szükségletek és a marketingcélok összehangolása” című írásukban 4000 aktív amerikai netező viselkedését vizsgálva megállapították, hogy a „hátradőlt” közösségimédia-fogyasztást egyre inkább felváltja az „előredőlt”, melyet az okoseszközök és a párhuzamos képernyőhasználat terjedése is gerjeszt. Ezzel párhuzamosan egyre inkább aggódnak az adatbiztonságért, és kínosan ügyelnek arra, milyen információkat tesznek nyilvánosan elérhetővé.

A panelben szereplők kétharmada aggódott online személyisége nyilvánossága miatt. Ez önmagában ellentmondani látszik a közösségi média lényegének, ugyanakkor rávilágít arra, hogy a felhasználók egyre érzékenyebbek az apróságokra, és aktívan odafigyelnek arra, kivel mit osztanak meg.

Szintén a felhasználói magatartás kifinomultabbá válását jelzi a kisebb, jellemzően érdeklődési kör alapján szerveződő közösségi oldalak növekvő népszerűsége. Ilyen réteg-platformra példa a művészetrajongókat tömörítő deviantART, a horgolással foglalkozókat összegyűjtő Ravelry, vagy a Twitter-alapítók által létrehozott, hosszabb tartalmak megosztására is alkalmas Medium.

A szerzők szerint ugyan a Facebook marad a közösségi média középpontja, de a szektor növekedése a kisebb oldalak számlájára írható. Az sem zárható ki, hogy a nagy játékosoknak hamarosan fel kell majd vásárolniuk néhányat a kisebbek közül, ha még növelni szeretnék felhasználószámukat.

Forrás: Warc

Új rekord a Sport TV-n

2 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

3 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.