2017. december 19.

Mészáros Lőrincék részesedést szereztek az Atmediában

A vállalkozóhoz köthető Status Capital Kockázati Tőkealapkezelő 17-17 százalékos részesedést szerzet az IKO Holding Kft.-ben és az Atmedia Kft.-ben.

Közleményt adott ki az Opus Global Nyrt., amelyben leírja, hogy a 24,67 százalékos tulajdonában álló Status Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. által kezelt Status MPE Magántőkealap megszerezte a Visus Invest Vagyonkezelő Kft. 25,25 százalékos társasági részesedését - olvasható az Indexen.

Ez azt jelenti, hogy a tőzsdei társaság érdekeltségében lévő tőkealap kezelő az IKO-Csoport és az Atmedia Kft. fölött is 17 százalékos befolyást szerez.

Az Index idézi korábbi cikkét, amelyből kiderült, hogy az Atmedia rengeteg reklámidőt értékesít, többek között az MTVA-nál, illetve a TV2-csoportnál. A tavalyi bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban.

Az IKO Holding korábban az RTL Klubnak gyártott műsorokat, mostmár pedig inkább a TV2-nek, olyanokat, mint az Ázsia Expressz, a Ninja Warrior vagy a Sztárban Sztár.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.