Labdarúgó Európa-bajnokság, Rio 2016, Pokémon GO, X-Faktor, iPhone 7 és egy szókirakó játék vezetik idén a Google magyarországi keresési toplistáját.

Magyarországon idén ötödik alkalommal teszik közzé az év legnépszerűbb kereséseit bemutató listákat, melyekből kiderül, hogy 2016-ban mi keltette fel leginkább az internetezők érdeklődését. A tematikus listák élén végzett többek között a 2017-es Depeche Mode koncert, az X-Faktor és a Győri Nemzeti Színház is.

A Google minden év végén közzéteszi a keresési toplistákat, amelyek a keresőbe világszerte beírt több trillió kifejezést összesítik. A globális lista mellett idén több mint 70 országos lista is készült. A népszerű kereséseket a Google egy összetett statisztikai módszerrel méri, mellyel az év új kedvenceit, érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja be. Ehhez az év azon “felkapott” kereséseit szűri ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ.

Az abszolút toplista, 2016-ben felkapott keresések Magyarországon

1. Eb 2016

2. Rió 2016

3. Pokémon GO

4. X-Faktor

5. iPhone 7

6. Pixwords megoldások

7. Donald Trump

8. Bud Spencer

9. Való Világ

10. Slither.io

A keresések alapján a tíz legtöbbeket érdeklő televíziós műsor listája

1. X-Faktor

2. Való Világ 8

3. Star Academy

4. Ádám keresi Évát

5. Nagy Duett

6. Nyerő Páros

7. Farm

8. A Dal 2016

9. Édes Élet

10. Sztárban Sztár

Magyarország és a többi 70 ország idei listái, valamint a korábbi évek eredményei a google.com/2016 oldalon találhatóak.