2013. február 15.

Mi mobilparkolunk a legtöbbet Európában

Már több mint 35 millió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal - jelentette be az EME Zrt., a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone.

Már több mint 35 millió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal - jelentette be az EME Zrt., a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone. Ezzel a tranzakciószámmal a magyar autósok Európa szinten elsőnek számítanak a MobilParkolás használatában.

A mobilparkolás népszerűségét az egyszerű és kényelmes ügyintézésnek, valamint a szolgáltatás folyamatos bővítésének köszönheti. A mobilparkolás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható a parkolás, amelynek ellenértékét (továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díját, az ügyfél által választott módon) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. A mobilparkoló autósok - a percalapú rendszernek köszönhetően - biztosak lehetnek abban, hogy ténylegesen annyi idő után fizetnek.

A mobilparkolás indítható SMS küldéssel és telefonhívással is. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díját kell megfizetni. A mobilparkolás egyszerűen elindítható okos telefon alkalmazások segítségével is, amelyek néhány perc alatt letölthetők a kiválasztott applikációs boltokból.

A szolgáltatás indulása óta a három mobilszolgáltató és az EME Zrt. ügyfelei Budapest mellett már 33 városban használhatják a mobilos parkolást, mivel januárban Pécs, Nyíregyháza és Ráckeve városok is csatlakoztak az egységes rendszerhez. Az autósok emellett egyre több zárttéri parkolóban is megválthatják parkolójegyüket mobilkészülékük segítségével. A MOM Park után várhatóan hamarosan csatlakoznak további bevásárlóközpontok illetve mélygarázsok, Budapest és Debrecen városokban.