2016. március 23.

Mi történik a TV2-nél?

A nemrég tulajdonost, majd hírigazgatót váltott televízió körül egyre több a furcsa történés.

Miközben a Tények csapata az RTL Klubtól 18 év után távozó Gönczi Gáborral erősödött, a régebbi stábtagok közül egyre többen mondanak fel. Például az elhíresült Juhász Péter-riportban érintett Szabó Tibor, de Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető és Hermann Gábor szerkesztő-riporter is. Várkonyi Andrea távozása is szóba került, de ő a csatorna közleménye szerint a Naplóban folytatja, mint ahogy Azurák Csaba is új műsorba kerül.

Ugyanakkor a TV2 nálunk is megjelent sajtóközleményét, melyben cáfolják azokat a híreket, melyek szerint több volt Napló riportert és szerkesztőt felkerestek volna az újrainduló műsorral kapcsolatban, a Comment:com cáfolta meg. Írásuk szerint több érintettet is felhívtak, akik megerősítették, hogy megkereste őket a TV2 – és ők elutasították az ajánlatot.

Ma pedig Friderikusz Sándor tett közzé egy nyilatkozatot, mely szerint „a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy miközben a TV2 számos egykori és jelenlegi munkatársa nem hajlandó a nevét adni a csatorna új, propagandisztikus célokat szolgáló „hírműsoraihoz", én a Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságíró, bezzeg visszatérek, méghozzá "a Napló riportereként". Nos, nem térek vissza a Napló riportereként! Az viszont tény, hogy az Összezárva Friderikusszal című műsor áprilisi folytatásához már minden előkészület megtörtént, és bár a következő kilenc adásra szóló szerződést még nem írtam alá, az első felvételt most hétvégére terveztük. Tény az is, hogy az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 „új" híradóit, a Tények adásait ..., erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem. És nemcsak bennem érlelődött ez: a hét elején az Összezárva gegcsapatának számomra legfontosabb tagja arról értesített, hogy a továbbiakban nem vállalja a munkát a TV2-nél tapasztalt anomáliák miatt. ... Mindezeken tehát már napok óta gondolkodtam, amikor jött kedden a fals Blikk-„híradás", amely azon nyomban megoldotta a dilemmámat. ... Nem leszek tehát a TV2 új Napló-jának riportere, sőt, legnagyobb sajnálatomra arról is lemondok, hogy folytassam az Összezárva Friderikusszal-t.”

Mindezekhez képest már szinte szórakoztató baki, hogy a tegnapi Tényekbe sikerült az RTL Klub adását bekapcsolni.