2017. december 12.

Microsoft: Korrupció a hazai leánynál?

Korrupciógyanús ügyek kivizsgálására folytatott belső nyomozást az amerikai Microsoft - írta meg a 24.hu

A portál információi szerint a tavalyi romániai átvilágításhoz hasonlóan Magyarországon is történt nyomozás, amelynek eredményei nem kerültek nyilvánsosságra.

A Bukarestben történtek a szomszédos ország történelmének legnagyobb korrupciós botránya, amelyben 9 egykori miniszter volt érintett. A vád szerint 30-40 százaléknál drágább szoftverlicenc, illetve 50 százaléknál drágább számítógép szerződéseket hagytak jóvá súlyos pénzekért cserébe. A bíróság több, 2 és 6 év közötti börtönbüntetést, illetve 17 millió eurós vagyonelkobzást szabott ki rájuk.

A 24.hu úgy tudja, hogy az anyacég egy nyomozati munkában jártas megbízottat küldött a hazai leányvállalathoz. A belső nyomozás csapásiránya az állami szektorral kötött szerződések áttekintése volt.

A portál megkereste a Microsoft Magyarországot az üggyel kapcsolatban, többek között azért is, hogy Sagyibó Viktor kormányzati kapcsolatokért felelős üzletágvezető közelmúltban történt távozásáról kérdezze. A vállalat nem cáfolt, de nem adott érdemben választ. Ugyanakkor a cég a közelmúltban megvált a négy legfontosabb parnere közül háromtól, amely igancsak érdekes lépés, hiszen így saját üzletében okozott kárt.

Sagyibó Viktort egyébként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter november 7-én miniszteri biztossá nevezte ki.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

13 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.