2013. március 18.

Microsoft-véderő

Megunta az amerikai óriáscég, hogy kiberbűnözők nemzedékei próbáltak turkálni a zsebükben vagy valamelyik adattárukban.

Megunta az amerikai óriáscég, hogy kiberbűnözők nemzedékei próbáltak turkálni a zsebükben vagy valamelyik adattárukban.

Úgyhogy egyetlen alakulatba fogja össze a digitális bűnözés és a szoftverkalózkodás leküzdésével foglalkozó részlegeit a Microsoft. A Washington állambeli Redmondban kialakítandó részleg így egyszerre felel a kormányokkal és a más hatóságokkal való együttműködésért. Az alakulat harminc tagja helyben, hetven munkatársa pedig a világ számos pontján működik majd.

Az IDC nemrég publikált tanulmánya szerint a 2011-ben installált operációs rendszerek harmada, a Microsoft-programok ötöde került úgy a gépekre, hogy azt még a legnagyobb jóindulattal sem lehet jogtisztának nevezni. Ez a szám pedig azzal páthuzamosan emelkedhet, ahogy egyre több fejlődő országban ugrik meg a gépek száma.

Tippek az e-mailes átverések kivédésére

2 órája

A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől.

A Bermuda-háromszög rejtélye a Spektrumon

3 órája

Számtalan tudományos és misztikus magyarázat napvilágot látott már, de mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt a területen eltűnt repülőgépekkel, hajókkal, és a több száz főnyi személyzettel - áll közleményben.