2016. január 14.

Miért nem zavarja a Netflixet a fiókmegosztás?

Pontosan azért, amiért az HBO-t sem zavarja az ilyesmi.

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója - a magyar piacot is érintő - nagy bejelentést tett a CES alkalmával, ám - mint a TechCrunch felhívja rá a figyelmet - az egyik megjegyzése viszonylag visszhangtalan maradt, pedig nem érdektelen.

Mint a Netflix-vezér elmondta: egyáltalán nem lát abban kivetnivalót, ha valaki megosztja a családjával, barátaival a Netflix-fiókja belépési adatait. Nem ő az első, aki ilyen értelemben nyilatkozik: korábban az HBO elnöke ugyanezt mondta az HBO Go kapcsán.

Ez elsősorban azért érdekes, mert a fiókinformációk megosztása, az előfizetőn túli más felhasználók beengedése többnyire szürke zóna. Mint a TechCrunch írja, maguk a felhasználók sem biztosak abban, hogy nem vétenek a szabályok vagy akár a törvény ellen, ha mások is az ő accountjuk alatt használják a szolgáltatást.

Az HBO és most a Netflix azonban azzal érvel, hogy az ilyen típusú fogyasztói viselkedés inkább üdvözlendő, mivel kiváló marketingeszköz: maguk a felhasználók végzik el azt a munkát, amelyet egyébként a cégnek kellene. Másfelől gyakran a "potyautasok" is előfizetővé válnak, hiszen rászoknak a szolgáltatásra, és egy idő után azt teljesen a maguk igényeire akarják szabni, ami eltérhet az eredeti felhasználó (szülő, barát, stb.) preferenciáitól.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.