2020. augusztus 07.

Miért nyávognak a macskák az emberre, és egymásra miért nem?

Miért vadásznak akkor is, ha jól vannak lakva? A Macskatitkok című sorozatból kiderül.

A macskák mindig is csodálattal töltötték el az embert. Mára a világ egyik legkedveltebb házi kedvencévé váltak, amihez méltán hozzájárult az is, hogy a mai átlagember életvitelébe tökéletesen beleillik egy cica.

A macskák a mai napig megőriztek valamennyit titokzatos, misztikus oldalukból. Például a tudósok még mindig nem jöttek rá, hogyan dorombolnak, bár már évtizedek óta vizsgálják, bizonyos izmoknak pontosan milyen működése okozza a világ egyik legmegnyugtatóbb hangját. Érdekesség, hogy a macskák fülében 32 izom található, amivel tökéletesen be tudják azonosítani, melyik hang honnan jött. Valamint állítólag okosabbak a kutyáknál. Hiába hozzák vissza a labdát vagy tettetik halottnak magukat parancsszóra az ebek, tudósok szerint a macskák is ugyanúgy megértik, amit mondunk nekik – csak éppenséggel nem érdekli őket.

Hogy a fenti állítások mennyire állják meg a helyület, kiderül a Da Vinci új sorozatából. Egy csapat tudós száz macskát tanulmányozott éjjel-nappal, GPS nyomkövetővel és testkamerákkal.

Macskatitkok augusztus 9-től minden vasárnap este a Da Vinci TV műsorán.

Címkék: média da vinci tv

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.