Idén a volt nehézsúlyú boksz világbajnok, Mike Tyson vállalkozik a feladatra, hogy alámerülve a mélységbe az óceáni szorítóban is megmérettesse magát a Tyson és a cápák című különkiadásban augusztus 22-én, szombat este 23:00-kor a Discovery műsorán.

A legendás Mike Tyson új kihívással néz szembe, a Bahamák Kék Vizeiben otthonosan mozgó Tigriscápával mérkőzik majd meg. Az legendás ütközetet a híres bokszbemondó, Michael Buffer vezeti majd, ahol a két nehézsúlyú bajnok, szigorúan a kutatás nevében összeméri erejét. Tanúi lehetünk majd, ahogy Myke Tyson technikai KO-val próbálja meg kiütni hatalmas ellenfelét, aggodalomra azonban semmi ok. (Az epizód készítése közben egyetlen cápa sem hagyta ott a fogát!)

„Elfogadtam a kihívást, hogy legyőzzem a félelmeimet, amelyekkel még dolgom van az életben” – mondta Tyson, majd hozzátette:

A műsor okozta félelem leküzdését egyenértékűnek tartom azzal a félelemmel, amit akkor éreztem, amikor 54 évesen visszatértem a szorítók közé. A Cápák hete legnagyobb tapasztalata az volt számomra, hogy bármitől és bármennyire is félek, még mindig képes vagyok megbirkózni a kihívással. Bármit legyőzök, ami megakadályozhat életem küldetésének teljesítésében, vagy azon célom elérésében, hogy élve a lehetőségekkel, közelebb kerüljek Istenhez.

A műsor célja, hogy bemutassa a cápák titkos életét a popkultúra nagy tehetségeinek, a tudomány és a technológia vívmányainak segítségével, közben pedig a kamerák olyan helyekre kalauzolják el a nézőket, ahová eddig emberek csak nagyon ritkán juthattak el. A Discovery az igazi cápa rajongókra is gondol és a Cápák hete élményét új és innovatív módon ajánlja a nézők figyelmébe a digitális és közösségi média platformokon keresztül, nonprofit csoportokkal, partnerekkel, oktatási programokkal együttműködve - írják.