2012. november 29.

Mikuláskor meghal az FTD

A német sajtópiac egyik izgalmas, de a jelek szerint profitot nem termelő színfoltja tűnhet el a szortimentből december elején.

A német sajtópiac egyik izgalmas, de a jelek szerint profitot nem termelő színfoltja tűnhet el a szortimentből december elején.

Hivatalos bejelentésre várnak a Financial Times Deutschland munkatársai, akik számára egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hamarosan új állás után nézhetnek. Ha a lap bezár, az sajtóhírek szerint háromszáznál is több alkalmazott munkáját teszi feleslegessé.

A tizenegy esztendővel ezelőtti induláskor még az "eredeti", azaz a brit kiadást jegyző Pearson médiaház volt az FTD-ben a Gruner+Jahr partnere, őket azonban négy esztendeje kivásárolta a Bertelsmann, amely így 50 százalékos részesedést szerzett a kiadványban.

Sajtóbeszámolók arra emlékeztetnek: a német minőségi lappiacot gazdagító Frankfurter Rundschau nemrég jelentett csődöt, míg a dapd hírügynökség most próbál kikecmeregni a fizetésképtelenségből.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.