2012. augusztus 15.

Milliós Sziget-nézettség a Youtube-on

Négymillió megtekintést hozott az első YouTube-közvetítés.

Négymillió megtekintést hozott az első YouTube-közvetítés.

4 millió megtekintést hozott a Sziget élő közvetítése a YouTube-on, közölték a felek. A videómegosztón 5 napig, minden nap délután 3 órától éjszakáig lehetett követni három színpad összesen 55 koncertjét. (Akik élőben lemaradtak a koncertekről, még három hónapig elérhetik a legjobb pillanatokat.)

Az élő közvetítés Magyarország mellett Belgiumban, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Oroszországban és Spanyolországban volt a legnépszerűbb.

A nézők Google+, Facebook és Twitter profiljukon keresztül megjegyzéseket is fűzhettek a látottakhoz. Az élő közvetítés 5 napja alatt összesen több mint 60 ezer hozzászólás érkezett a látottakhoz.

"Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy világszerte ilyen sokan nézték élőben a YouTube-on a Sziget három színpadának koncertjeit. Ebből is látszik, hogy a Sziget nem csak a magyar közönség körében népszerű, de komoly nemzetközi rajongótáborral bír szerte Európában, sőt azon túl is" – értékelte az eredményeket Gerendai Károly, a Sziget főszervezője.

"Ez volt az első rendezvény, amit a YouTube élőben közvetített Magyarországról, és megtekintéseinek száma máris felülmúlta a hatalmas, 4 milliós számot, amivel a YouTube-on bekerült a legnépszerűbb európai zenei események közé. Mindez pedig még csak a kezdet. Azon dolgozunk, hogy a Magyarországra hangolt YouTube az élőzene elsőszámú színterévé váljon" – tette hozzá Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere.