2016. január 13.

Milyen volt 2015, mit várhatunk 2016-ban? III.

Aki válaszol: Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója.

(A körkérdésünkre adott válaszokat elsőként a Médiapiac szaklap 2015. november-decemberi számában jelentettük meg.)

Turi Árpád

2014-hez viszonyítva 2015-ben hogyan alakult a rádiós piac? Ezen belül a Class FM milyen évet zár?

Az összrádiós hallgatottság újra növekedett a 2015-ös évben, és az iparág bevételei is meghaladhatják 10-12 százalékkal a tavalyit. Természetesen a hivatalos összesítés csak február környékén lesz a kezünkben.

A Class FM továbbra is tartja piacvezető helyét a 15 évesnél idősebbek körében 2,5 milliós hallgatottsággal, és a bevételeinkkel is elégedettek vagyunk.

A bónusztörvény volt az idei év egyik meglepő, ám fontos médiapiaci fejleménye. Ez mennyiben módosítja a rádiós piac és ezen belül a Class FM mozgásterét, értékesítési stratégiáját?

A bónusztörvény piaci hatását még mindenki csak kóstolgatja, igazából el kell telnie egy kis időnek, míg a piac kialakítja a stratégiáját. Az biztos, hogy az ügynökségek mellett az ügyfélkapcsolatok nagyon felértékelődnek.

A Class FM továbbra is folytatja értékesítési stratégiáját, ami elsősorban a rádió értékein alapul.

Milyenek a 2016-os várakozásai? Folytatódhat-e a reklámpiac, ezen belül a rádiós piac növekedése?

A 2016-os évvel kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok, a rádiós piac biztos növekedési pályán van, az összefogás, az ügyfél-elégedettségre való törekvés és a hallgatók minél magasabb szintű kiszolgálása egyre erősebbé és sikeresebbé teszi ezt az iparágat. A piacot a megjelenő új szereplők alakíthatják.

Indexesek: Lesz másik!

12 órája

Az Index egyik felmondó újságírója, Kárpáti Márton osztott egy képet Facebook-oldalán vasárnap este, amit aztán a Távozó indexesek Facebook-oldal is közzétett: Lesz másik!