2016. január 15.

Milyen volt 2015, mit várhatunk 2016-ban? IV.

Aki válaszol: Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke.

(A körkérdésünkre adott válaszokat elsőként a Médiapiac szaklap 2015. november-decemberi számában jelentettük meg.)

Bár még nincs vége az idei évnek, de bizonyára már van arról gondolata, hogyan alakult 2015 a bevételek terén?

Mint ahogyan a korábbi években is, a bevételek terén százalékos viszonyításban várhatóan két számjegyű növekedést tud a Pannon Lapok-csoport realizálni idén. Mind a print-, mind pedig az online portfóliónk növekszik.

2015 egyik fontos médiapiaci fejleménye volt a bónusztörvény. Ez mennyiben érinti, ha érinti, a PLT piaci helyzetét, kilátásait?

Nem számítok komolyabb visszaesésre ügynökségi oldalról, de ha lesz ilyen, azt pótolnunk kell a helyi piaci szereplőkkel.

Milyen teljesítménnyel számol a PLT 2016-ra vonatkozóan? Várhatóak-e pluszbevételek az olimpiának, a foci-Eb-nek köszönhetően?

Nyilván minden világesemény hatással lehet a bevételeinkre, a célunk viszont az, hogy a bevételeink ne csak az ilyen események megrendezésének következtében növekedhessenek, hanem stabilan – az egyszeri hatásoktól megtisztítottan – tudjanak fejlődést mutatni.

2014-ben nőni tudott a teljes reklámpiac. 2015-ben és 2016-ban folytatódhat ez? Ezen belül milyenek a lappiac kilátásai?

Teljes mértékben bizakodó vagyok a jövőt illetően.

„Tabukról tabuk nélkül” új évad

2 órája

Új évaddal jelentkezik a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség - ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk beszélni.