A tévézők nagyobb arányban választották az általános szórakoztató csatornákat, mint az előző év azonos időszakában. Az időeltolásos tévézés továbbra sem túl jelentős.

2015 első negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan 5 óra 7 percet töltött a tévékészülékek előtt, 4 perccel kevesebbet, mint az előző év ugyanezen időszakában. A 4-17 éves gyerekek tévénézéssel töltött ideje 3 óra 16 perc volt, a 18-49 éves korcsoporté pedig 4 óra 17 perc, ami az előbbi korcsoport esetében 9 perces, az utóbbinál pedig 4 perces csökkenést jelent 2014 ugyanezen időszakához képest. Az 50 évesek és idősebbek átlagosan 6 órát és 45 percet töltöttek a televízió előtt, 2 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban - derül ki a Nielsen Közönségmérés frissen publikált adataiból.

Az időeltolásos tévénézésre (Time-shifted Viewing, TSV) irányuló kutatások szerint a teljes népesség a napi tévénézéssel töltött idejének 1.0%-át, azaz átlagosan 3.1 percet fordított időben eltolt televíziós tartalom fogyasztására 2015 első negyedévében. A 4-49 éves korosztály a tévénézésre fordított idejének 1.3%-át töltötte késleltetett tévés tartalom fogyasztásával, míg az 50 év felettieknél ez az arány mindössze 0.8% volt.

2015 első negyedévében a közszolgálati csatornák közönségaránya 14.8% volt, míg az országos kereskedelmi csatornáké 26.6% (RTL Klub + TV2), amely mindkét esetben 1 százalékpontos csökkenést jelent. Az általános szórakoztató csatornák részesedése 19.0%-ról 20.2%-ra nőtt, de szintén az időszak nyertesei között vannak a filmcsatornák is, melyek közönségaránya 0.6 százalékponttal 9.6%-ra emelkedett tavalyhoz képest. Az ismeretterjesztő csatornák 5.8%-os aránya 0.7 százalékpontos növekedést jelentett, a hírcsatornák pedig 4.2%-ról 4.7%-ra növelték részesedésüket.

A napi fogyasztási cikkek hirdetési rangsorában az első helyre a „szeletes csokoládé” került, második a „puding, tejalapú desszert”, a harmadik helyen pedig a „fogkrém” termékosztályának televíziós hirdetései állnak az első negyedéves, teljes népességre vonatkozó összes GRP alapján. (Az FMCG termékek körébe jelen kutatásban a babaápolás, az élelmiszer, az élvezeti cikk, a háztartási cikk és a szépségápolás szektorok tartoznak.)

A részletes adatokat és grafikonokat a mellékelt dokumentum tartalmazza.