Mint az sejthető egy futball világbajnokság idején, a tévés nézettségi versenyt is a viadalokhoz kapcsolódó műsorok vezetik, de ha a 18-49-es korosztály általi legnézettebb műsorok huszonötös listáját elemezzük, markáns az RTL dominanciája is.

A hét ötven legnézettebb műsora listájának első tizenhárom helyét az M4 Sport által sugárzott Labdarúgó VB foglalja el, amelyből a legnézettebb meccs a június 23.-i német-svéd volt (28,1%).

A fentieken túl egyértelmű az RTL Klub dominancia. Ha a 18-49-es csoportban a hét legnézettebb műsorait vesszük sorra, a top25-ben hét RTL-es műsor fért be az említett M4 Sport mellé, egy Duna TV (Forma 1, 13,8) és egy TV2-s (Tények, 12%) mellé. Az RTL közéleti műsora, a Fókusz (20,1%) mellett jól teljesített a Barátok közt (13,8%), az Éjjel-nappal Budapest (11,5%) és a Keresem a családom (11,1%) is. A legjobb műsorok közé mindösze egy film (Egy igazán csodás nap, 8,7%) és egy sorozat (Halálos fegyver, 10,1%) került be, mindkettőt az RTL sugározta.

Top50 18-49

Az adatokból az látszik, hogy hétköznap este az RTL verhetetlen volt, szombaton és vasárnap viszont előfordult, hogy a TV2 (olyan filmekkel, mint az Én a kém, a Szexvideó és az Amerikai taxi) át-át tudta venni a vezetést a teljes lakosság körében esténként.

Kiegyenlített küzdelem folyik a kereskedelmi televíziók között a hírműsorokat tekintve. A TV2 Tények a hét két napján előzte meg az RTL Klub Híradóját, illetve szombaton és vasárnap volt olyan időszak, amikor átvette a vezetést az RTL Híradójától. A 18-49-es korosztálynál a TV2 Tények legjobb eredménye a pénteki 13,9%, míg ezen a napon Híradó 11,2 százalékos közönségarányt produkált. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a hét első három napját nyerte az RTL hírműsora.

Top25 4+

A csatornacsoportok heti átlagos főműsoridős közönségarányát tekintve az MTVA 25,8, az RTL Csoport 22,5, a TV2 Csoport 15,9, a Viacom 5,8, az AMC 3,6, a SPT 4,1 százalék elért eredménnyel rendelkezik.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.