2010. június 25.

Mínuszos ügynökség

Történetének első veszteséges évét zárta Németország legnagyobb hírügynöksége. És ez nem egyszeri eset, hanem a jelek szerint trend.

Történetének első veszteséges évét zárta Németország legnagyobb hírügynöksége. És ez nem egyszeri eset, hanem a jelek szerint trend.

Az egy évvel korábbinál 6,7 millió euróval esett az eredmény, s így 3,8 milliós mínuszban zárt a hírgyár. Az egyik költségfaló befektetésük az volt, hogy másfélszáz alkalmazottat Frankfurtból ás Hamburgból Berlinbe költöztettek, ahol a jövő hónapban zárul le a központi szerkesztőség kialakítása. Ez a projekt egymaga 7,7 millió eurót emészt fel.

Csakhogy- jegyzik meg szakértők – elsősorban nem az egyszeri hatások rázták meg a társaságot. Ennek igazolására elég, ha megnézzük a hírügynökség bevételi mutatóit, amelyek 4,1 százalékos csökkenést követően 90,3 millió euró körül alakultak. Ebben jelentős szerepe volt annak, hogy búcsút intett a DPA-nak Németország harmadik legnagyobb kiadója, az esseni WAZ-csoport. Akadt olyan előfizető, amely éppen a hírügynökség költözése miatt mondta le az előfizetést – nekik nem Berlinnel volt bajuk, hanem azzal, hogy a cég az Axel Springer médiaház épületébe költözött be. a kényes kuncsaft szerint ez veszélybe sodorhatja a DPA függetlenségét.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

4 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

11 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.