2012. június 18.

Mobil egészségügyi mérőeszközök a T-Mobile-nál

iPhone, iPad vagy iPod touch készülékekhez csatlakoztatva segítenek az egészségmegőrzésben az új egészségügyi mérőeszközök.

iPhone, iPad vagy iPod touch készülékekhez csatlakoztatva segítenek az egészségmegőrzésben azok az új innovatív egészségügyi mérőeszközök, amelyek most jelentek meg a T-csoport termékportfóliójában.

A magán egészségügyi ellátás egyik vezető szakértője, a német Medisana cég által kifejlesztett VitaDock termékcsaládban megtalálható testsúlyelemző személyi mérleg, infravörös hőmérő és vérnyomásmérő is. Az App store-ból ingyenesen letölthető magyar nyelvű VitaDock alkalmazás segítségével az eszközökkel mért adatokat az iPhone, iPad vagy iPod touch készülék megjeleníti és el is tárolja. Az adatok a későbbiekben visszakereshetők, továbbküldhetők (például orvosnak), értelmezésüket pedig grafikonok, statisztikák segítik.

ThermoDock
ThermoDock

A Medisana VitaDock eszközcsalád azoknak az egészségtudatos embereknek készült, akik rendszeresen ellenőrizni kívánják élettani funkcióikat, anélkül, hogy ehhez minden alkalommal felkeresnék kezelőorvosukat. Az eszközök gyors és kényelmes használata lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók saját és családtagjaik egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrizni tudják, hiszen az eszközöket párhuzamosan többen is használhatják. Az eszközök Németországban megkapták az orvostechnikai eszköz besorolást. Méréseik pontosak, megbízhatóak, ezzel együtt nem helyettesítik az akut esetek rendszeres orvosi felügyeletét - figyelmeztet a T-Mobile, mely a következő eszközöket kezdte el forgalmazni a kiemelt T-Pontokban és partnerüzletekben, valamint a cég webshopjában:

  • TargetScale személyi mérleg testsúlyelemző funkcióval: a mérleg nem csak a testsúlyt mutatja, hanem analizálja is a test összetételét (testzsírszázalék, izom- és csonttömeg), ezen kívül a fogyókúrát elősegítendő célsúly funkció is található rajta.
  • A ThermoDock infravörös hőmérővel nem csak a lázmérés végezhető el gyorsan és pontosan, hanem felületek, folyadékok (pl. anyatej) mérése is megoldható.
  • A CardioDock vérnyomásmérő az innovatív 3MAM technológia segítségével igazán pontos eredményekhez juttatja a felhasználót.