2014. június 20.

Mobil eszközök felé tolódik az internetes forgalom

A Gemius kutatása szerint feltörekvőben van a mobil internetezés Közép-Európában; Szlovákia vezet.

A Gemius kutatása szerint feltörekvőben van a mobil internetezés Közép-Európában; Szlovákia vezet.

A Gemius kutatásból kiderül, a közép-európai régióban igen magas a mobil eszközökről (okostelefon és tablet) történő oldalletöltések aránya. A vizsgált országok közül Szlovákia vezet, ahol ez az arány már 25 százaléka a teljes online forgalomnak. Magyarország is intenzív emelkedést mutat, így eléri a 9 százalékot, (szemben a 2011 decemberében mért 2 százalékkal). Hasonló a helyzet a Cseh Köztársaságban, ahol 2013-ban már elérte a 10 százalékot, (pedig 2011 decemberében mindössze 1 százalék volt) és Lengyelországban, ahol az internetes forgalom 11 százaléka érkezik mobil eszközökről (míg 2011 decemberében csak 2 százalék volt).

Fentieken kívül a 2013-as adatokon alapuló jelentés kitér még az online reklámozás, az RTB, az e-kereskedelem és az online videó regionális helyzetére is. A teljes anyag a cikk alatt letölthető (angol nyelven).

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.